2/09/2008

Permanente Lach

Lachen kan een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van een toonaangevende psychiater van de universiteit in het Japanse Osaka.

Een spontane lach is prima, maar de zogenoemde Japanse ‚perma-lach’, het opgeplakte lachmasker dat honderdduizenden werkende vrouwen in Japan moeten hebben, is dat niet.

Bijna alle dienstverlenende bedrijven in het land verplichten vrouwen contractueel tot het continu tonen van een brede lach. Een belangrijk deel van de basistraining van nieuw aangenomen personeel bestaat dan ook uit het lеrеn van de perfecte lach. Gezond is dat echter allerminst, stelt psychiater Makoto Natsume. Soms kunnen de vrouwen na een tijdje de opplaklach niet meer afleggen.

„Jezelf dwingen gedurende langere perioden een lach te dragen, kan als het extreme vormen aanneemt, tot echte depressies leiden”, citeerde de Britse krant The Times zaterdag de psychiater. Ook kan het leiden tot fysieke klachten. Mensen met het lachmasker syndroom vertonen volgens Natsume klachten die te vergelijken zijn met RSI.


【ANP】
Japans kontje
Japans kontje (Yoko by Philippe)
Japanse borstjes
Japanss borstjes (Yoko by Philippe)
Japans kutje
Japans kutje (Yoko by Philippe)

Nog geen opmerkingen.

Een reactie posten:

Nieuwere post ◄┘Terug ⌂ Oudere post

Translate|Vertaal:

Volgers:

Archief


Locations of visitors to this page
eXTReMe Tracker
Sexy Naked Blogs Personal Blogs BlogRankers.com