3/23/2008

Char Margolis

Char Margolis
Char Margolis
Overleden mensen en sprookjes vertellen, nee we hebben het niet over Pasen. Maar over de debunking van de van RTL Unilever. In Zembla vanavond is James Randi aan het woord. Deze mediumhunter legde eerder al uit dat Uri Geller niet veel meer is dan een soort van opgevoerde Hans Kazan. James Randi is namelijk zelf goochelaar geweest. En daar was de lepelaar steeds niet blij mee. Geller spande keer op keer rechtzaken aan tegen Randi, maar op het laatste moment liep het Geller toch dun door de broek en liet hij de rechtzaken vallen. Vanavond is mevrouw Char aan de beurt. Randi laat zien dat het opdreunen van een alfabet niets met paranormaal te maken heeft. Maar voor kijkbuiskinderen die niet kunnen wachten: hierrr een korte cursus 'Hoe word ik ook een Char?'. Doet het altijd goed op een verjaardag. 【GeenStijl】
Programma's als De Nieuwe Uri Geller, Het Zesde Zintuig en Char, het medium trekken miljoenen kijkers. Is het onschuldige amusante zweef-tv of is er sprake van volksverlakkerij? Zembla duikt in de wereld van mediums die contact leggen met overleden dierbaren en ontdekt dat steeds meer mensen proberen zich de kυnѕt van het praten met geesten eigen te maken. Dat het financieel aantrekkelijk is bewijst Char, het medium. Zij vraagt 600 dollar voor een telefonische consult. Mensen die iemand hebben verloren zijn kwetsbaar en graag bereid voor een fors bedrag iets van hun dierbare overledene te vernemen. Zembla laat zien dat de werkwijze van Char en andere mediums gebaseerd is op tactieken die nagenoeg iedereen kan aanleren. De James Randi is een beroemde criticaster van helderzienden. In ZEMBLA laat hij aan de hand van een recente uitzending van Char zien dat het medium helemaal niet met de doden communiceert. De mensen vertellen zelf hoe het zit, legt Randi uit: ‘Char hanteert de ‘coldreading’ techniek. Ze vist naar letters, maskeert fouten en stelt tientallen vragen’.

Marian van den Hul kreeg een ‘reading’ in het programma van Char. Haar man overleed twee jaar geleden en ze bleef achter met twee jonge kinderen. ZEMBLA spreekt haar een half jaar later. Marian is niet overtuigd dat Char contact heeft gelegd met haar overleden echtgenoot. ‘Ik vond dat ze heel zwak was, ze zei niets concreets.’ Marian vertelt dat de reading drie kwartier duurde. In de uitzending duurde het gesprek zeven minuten. Volgens Marian zijn de stukken, waar Char er naast zit met haar vragen, eruit geknipt.

Yoeri van der Sman heeft spijt dat hij aan de show van Char heeft meegewerkt. Hij wilde weten waarom zijn vader, die zelfmoord heeft gepleegd, geen afscheid heeft genomen. Yoeri schreef een brief aan Char en werd door de redactie uitgenodigd voor een screening. ‘In dat voorgesprek werden mij allemaal vragen gesteld’, vertelt Yoeri in ZEMBLA. Door de bespreking vooraf werd Yoeri argwanend, wat tijdens de uitzending ook duidelijk aan hem te zien was. Yoeri: ‘Char zei dingen over mijn vader die helemaal niet klopten. Ik werd steeds chagrijniger en keek niet al te vriendelijk meer.’ Reden voor het programma om Yoeri helemaal uit de uitzending te knippen.

【TV Gids】OnLine
 

Nog geen opmerkingen.

Een reactie posten:

Nieuwere post ◄┘Terug ⌂ Oudere post

Translate|Vertaal:

Volgers:

Archief


Locations of visitors to this page
eXTReMe Tracker
Sexy Naked Blogs Personal Blogs BlogRankers.com