4/08/2008

Leine

【MP3-player】 ← „Familiar Grounds” (track 1 van „Songs At the Dinner Table”)

██ Leine
Leine
【YouTube video-player】
Leine bij CBK Dordrecht / (F)luister
4 november 2007

【U2B】


Leine begon op haar 11de met saxofoon spelen en pakte op haar 17de voor het eerst de gitaar ter hand. Samen met Lotte van Dijck won zij als het duo Kirke de Grote Prijs Van Nederland in 1997. Vanaf 2005 is zij zich op een solo carrière gaan richten.

Haar warme persoonlijke liedjes hebben hun wortels in de jazz en Bossa Nova. Sluit je ogen en haar subtiele gitaarspel neemt je mee naar Braziliaanse kusten. Vergelijkingen met artiesten als Ane Brun en Corinne Bailey Rae werden al meer dan eens gemaakt en geven goed weer wat voor sfeer Leine in haar muziek weet te leggen. Haar eerste CD „Songs At the Dinner Table”, ook daadwerkelijk aan de keukentafel opgenomen, krijgt overal goede recensies. OOR schreef erover:
Dan moet die tafel haast op een broeierige nazomermiddag in de schaduw van een olijfboom hebben gestaan, met een fris naar citroen geurend briesje zijn afgekoeld en gedekt zijn met zonnebloemen en witte wijn. Want zo klinkt deze plaat, Leine draait dit jaar mee in de Popronde, stond op het ZXZW festival en is wederom finalist in de Grote Prijs van Nederland, ditmaal solo.
Ken je . Bij mij kwam eerder op dat Leine een kruising is tussen Billie Holiday en João Gilberto maar dat hangt waarschijnlijk af van wat je allemaal in je platenkast hebt. Dit jaar staat ze zowaar op het North Sea Jazz festival (juli 2008 in ‚Ahoy’ te Rotterdam) – jammer dat het goedkoopste kaartje al € 75,― is…

Fluister


Leine @ MySpace ← hier kan je meer studio-opnames beluisteren

Nog geen opmerkingen.

Een reactie posten:

Nieuwere post ◄┘Terug ⌂ Oudere post

Translate|Vertaal:

Volgers:

Archief


Locations of visitors to this page
eXTReMe Tracker
Sexy Naked Blogs Personal Blogs BlogRankers.com